Inee Andreae
Inee Andreae

Deel met uw vrienden

Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT

  • Nieuwe topuitvoering voor succesvolle Yaris Cross: GR SPORT
  • Ophanging fijngeslepen voor meer stuurgevoel en grip
  • Exclusief GR SPORT uiterlijk én interieur
  • Nieuwe Yaris Cross GR SPORT te bestellen vanaf najaar 2022

Toyota voegt een nieuwe topuitvoering toe aan de succesvolle Yaris Cross: de Yaris Cross GR SPORT. Met een exclusief sportief exterieur én interieur onderscheidt de GR SPORT zich van de andere uitvoeringen. Daar blijft het niet bij: ook het onderstel is onder handen genomen door de experts van GAZOO Racing.

De GR SPORT-familie wordt verder uitgebreid. Naast de Yaris, Corolla, C-HR en Hilux krijgt ook de Yaris Cross een speciale GR SPORT-uitvoering.

Sportieve looks

Van buiten onderscheidt de nieuwe Yaris Cross GR SPORT zich met nieuwe gepolijste 18-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen. De sportieve accenten omvatten ook een nieuwe achterdiffusor en voorgrille met een exclusief “hot stamp” pianozwart patroon en subtiele GR-badges. Dynamic Grey is de kenmerkende kleur van de GR SPORT, die bovendien verkrijgbaar is met two-tone met een contrasterend zwart dak en stijlen.

Sportstoelen

In het interieur zijn de sportstoelen voorin voorzien van nieuwe grijze bekleding met rode stiksels. Deze rode stiksels komen ook terug op het stuur en de versnellingskeuzehendel. Premium GR SPORT zwarte geperforeerde Ultrasuede™-stoelen met leerachtige kussens en rode stiksels zijn als optie verkrijgbaar. Het GR-logo is prominent aanwezig op de voorste hoofdsteunen, startknop, instrumentarium en stuur en er zijn GR SPORT-specifieke gunmetal-kleurige inzetstukken in de deuren en het instrumentenpaneel.

Dynamische prestaties

De Yaris Cross heeft met het GA-B-platform – hetzelfde als dat van de Yaris-hatchback, die de European Car of the Year 2021 won – een laag zwaartepunt, een zeer stijve carrosserie en een uitgebalanceerde chassis: een bewezen basis voor dynamisch rijgedrag. In de GR SPORT zijn de prestaties verder verbeterd door de ophanging opnieuw af te stemmen, waardoor de bestuurder een beter stuurgevoel krijgt en de auto minder overhelt.

Rijk uitgerust

Als topmodel naast de Yaris Cross Adventure, heeft de Yaris Cross GR SPORT een rijke standaarduitrusting, waaronder dual-zone climate control, verwarmde voorstoelen, een 9 inch groot scherm voor multimedia en navigatie en privacy glass achter. De GR SPORT is uiteraard ook uitgerust met Toyota T-Mate: het uitgebreide pakket aan geavanceerde actieve veiligheids- en rijhulpfuncties.

Hybride aandrijflijn

De Yaris Cross GR SPORT wordt geleverd met Toyota’s zeer efficiënte driecilinder 1.5-liter Hybrid-motor. De lange cilinderslag van de aandrijflijn, de snelle verbranding, de hoge compressieverhouding van 14:1 en de temperatuur- en drukregeling zorgen ervoor dat de motor een hoog thermisch rendement van 40% behaalt. De CO2- en verbruikscijfers van de Yaris Cross GR SPORT zijn naar verwachting vergelijkbaar met die van de Yaris Cross Adventure.

Succes

De Yaris Cross, die afgelopen jaar werd gelanceerd, is een consistente bestseller geweest voor Toyota in Europa, met meer dan 77.000 verkochte exemplaren in de eerste helft van 2022. Daarmee is de Yaris Cross goed voor 7,7% van de totale verkopen in het B-SUV-segment. Klanten waarderen de hoge SUV-rijpositie en de dynamische rijeigenschappen.

Vierde kwartaal

Vanaf dit najaar is de Yaris Cross GR SPORT te bestellen. De prijs wordt op een later moment bekendgemaakt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Maandelijks het laatste nieuws, tips en acties in uw mailbox.