Inee Andreae
Inee Andreae

Toyota AYGO uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2020

Deel met uw vrienden

  • AYGO wint Occasionverkiezing 2020 van Automobiel Management
  • Online zoekgedrag en hieruit voortvloeiend koopgedrag bepalen rangorde
  • Imago, beleving en zekerheid vindt consument vaak belangrijker dan laagste aanschafprijs
Toyota-PROACE VERSO Electric

De Toyota AYGO is door het onafhankelijke vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2020. De 9-koppige vakjury koos de AYGO op basis van criteria die een afspiegeling zijn van waar consumenten online naar zoeken en welke occasion ze uiteindelijk aanschaffen. Hierbij wordt gekeken naar 12 verschillende criteria op basis van data van Marktplaats.nl, Macadam Nederland en VWE Automotive.

Uit data van de drie hierboven genoemde gerenommeerde partijen blijkt dat criteria als imago, beleving en garantie/zekerheid voor consumenten van doorslaggevende waarde zijn voor de daadwerkelijke aankoop van een occasion. Verder blijkt dat de laagste aanschafprijs voor consumenten niet altijd het belangrijkste aankoopargument is. De organisatie van de Occasionverkiezing van 2020 baseert zich op het gemeten online zoekgedrag van consumenten en hun hieruit voortvloeiende koopgedrag. De Toyota AYGO komt met een totaal van 506 punten als grote winnaar van de occasionverkiezing uit de bus.

Auto waarvan de consument blij wordt

“De Toyota AYGO stond in voorgaande jaren al stevig in de top 5 en is met recht een auto waar de consument blij van wordt”, aldus juryvoorzitter Remco Nieuwenbroek, tevens hoofdredacteur van Automobiel Management. “Bovendien is de AYGO een model van een merk dat positief opvalt en dat menig autobedrijf graag in zijn voorraad wil hebben, al blijkt uit alle data dat dit maar van korte duur is. Een extra compliment is dat de AYGO zich als ex-privéleaseauto uitstekend staande houdt tussen al het volumegeweld van deze categorie auto’s.”

Bijna geen occasion hetzelfde

Bekijk hier onze voorraad van de Toyota Aygo

De Toyota AYGO is een van de onderscheidende auto’s in zijn klasse met een heel eigen design. Ex- en interieur zijn volledig te personaliseren zodat bijna geen occasion van de AYGO hetzelfde is. Voor elk wat wils dus. Met Toyota Private Lease is een nieuwe AYGO al verkrijgbaar vanaf 199 euro per maand*.

Fotobijschrift: Maarten van der Weijden, Manager Used Cars Louwman & Parqui

* Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Private (Flex)Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Gelderland, incl. max. bonus/malus (12 schadevrije jaren) en BTW, en excl. brandstof.

Blijf op de hoogte.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws, tips en acties.