Inee Andreae
Inee Andreae

Deel met uw vrienden

Toyota start met voorverkoop nieuwe Prius Plug-in Hybrid

  • Volledig nieuwe Toyota Prius vanaf vandaag te pre-orderen
  • Indrukwekkende efficiency dankzij vijfde generatie hybridetechniek
  • Nieuw ontwikkelde lithium-ion batterij geeft Prius Plug-in tot maximaal 86 kilometer* (WLTP) elektrische actieradius
  • Aansprekend, dynamisch en aerodynamisch exterieurdesign
  • Krachtigste Prius ooit met systeemvermogen van 164 kW (223 pk)
  • Superieur veiligheidsniveau dankzij T-Mate en Toyota Safety Sense
  • Prijzen nieuwe Prius beginnen bij 44.695 euro of 599,- euro p/m** met Toyota Private Lease
  • Eerste levering nieuwe Toyota Prius in derde kwartaal 2023

Toyota start vandaag met de voorverkoop van de nieuwe Toyota Prius. Met zijn veelgeprezen dynamische design en krachtige plug-in hybride aandrijflijn begint er een nieuw hoofdstuk voor de Toyota Prius. In het derde kwartaal worden de eerste exemplaren van de vijfde generatie Prius geleverd in Nederland.

Sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 1997 heeft het model een blijvende impact gehad op Toyota en de hele wereld. Door de nadruk te leggen op efficiëntie en elektrificatie startte de Prius een trend voor de toekomst. Met de nieuwe vijfde generatie wordt die trend voortgezet en tegelijkertijd een nieuw tijdperk gestart. De nieuwe Prius wordt in Europa alleen geleverd als Plug-in Hybrid met nieuw ontwikkelde hybridetechnologie en de laagste CO2-emissie voor een Prius ooit: 11 g/km.

Dynamic

Toyota levert de nieuwe Prius in drie verschillende uitrustingsniveaus. Daarbij laat de eerste uitvoering, Dynamic, nog maar weinig te wensen over. Met Bi-LED koplampen, 17 inch aluminium wielen, 2-zone Climate Control, een achteruitrijcamera, stoelverwarming voor de voorstoelen, een verwarmbare voorruit en elektrische stoelverstelling voor de bestuurder. Ook op het gebied van multimedia is de Prius zeer compleet, met het 12,3 inch grote Toyota S mart Connect multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto™. De Prius Plug-in Hybrid Dynamic is te bestellen vanaf 44.695 euro of 599,- euro p/m** met Toyota Private Lease.

Uitgebreid pakket aan veiligheidssystemen standaard

Op het gebied van veiligheid is elke Prius uitgerust met de nieuwste generatie van Toyota Safety Sense, met onder meer Full Range Adaptive Cruise Control, Pre-Collision System, Automatic High Beam, Road SignAssist, Lane Departure Alert with Steering Control, Lane Trace Assist en vermoeidheidsherkenning. Daarnaast heeft de auto standaard Blind Spot Monitor en Front & Rear Cross Traffic Alert. Toyota Safety Sense 3 beschikt daarnaast over Over-the-Air updates.

Krachtige en efficiënte plug-in hybride

Het nieuw ontwikkelde lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 13,6 kWh geeft de Prius een volledig elektrische actieradius tot 86 kilometer (WLTP), genoeg om dagelijkse ritten emissievrij af te leggen. Daarnaast biedt de aandrijflijn de flexibiliteit en het gemak van een uiterst efficiënte hybrideauto voor langere afstanden. Het nieuwe hybridesysteem van de vijfde generatie bestaat uit een 2,0-liter benzinemotor met 111 kW (148 pk) en een nieuw ontwikkelde, 120 kW (160 pk) sterke elektromotor die samen een systeemvermogen van 164 kW (223 pk) leveren.

Executive

Naast de Dynamic levert Toyota de nieuwe Prius ook als luxe Executive. Deze uitvoering is qua uiterlijk direct te onderscheiden van de Dynamic door de doorlopende LED-achterlichten en grote 19 inch lichtmetalen wielen. Ook is de B-stijl, de onderkant van de achterbumper en de sierlijst van de grille hoogglans zwart, net als de wielkastranden. Verder bieden een camerafunctie in de binnenspiegel, de Smart Rear View Mirror, en een verwarmbaar stuurwiel nog meer luxe. De Prius Executive is leverbaar vanaf 47.195 euro. Optioneel is een groot panoramadak leverbaar, met een meerprijs van 995 euro.

Solar Edition

De topuitvoering van de nieuwe Prius is de Solar Edition. Deze uitvoering wordt geleverd in één kenmerkende kleur: Sunset Yellow. Daarnaast beschikt de Solar Edition over een Solar Roof waarmee schone energie kan worden opgewekt via zonnecellen op het dak. Hiermee kan dagelijks tot 8 kilometer aan elektrische actieradius worden gegenereerd, of kan de batterij zelfs volledig worden opladen als de auto meerdere dagen geparkeerd staat. Als topuitvoering beschikt de Solar Edition verder nog over synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie voor beide voorstoelen en stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen van de achterbank. Intelligent Parking Assist, de Intelligent Clearance Sonar en de Panoramic View Monitor zorgen ervoor dat parkeren nog gemakkelijker gaat. De Prius Solar Edition is te bestellen voor 53.595 euro.

Derde kwartaal 2023

Vanaf vandaag start de voorverkoop van de nieuwe Prius. In het derde kwartaal van dit jaar worden de eerste exemplaren van de nieuwe Prius geleverd in Nederland.

*Afhankelijk van gebruiks- en omgevingsfactoren

**Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Private (Flex)Lease, 72 mnd, 5.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Gelderland en BTW, en excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage en gewicht • Meerkilometerprijs varieert tussen € 0,04 en € 0,15 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • (Actie)voorwaarden van toepassing • Toetsing en registratie BKR • (Prijs)wijzigingen en typefouten voorbehouden  • particulier@toyotafs.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Maandelijks het laatste nieuws, tips en acties in uw mailbox.